وردة الربيع
مرحبا بكم فى منتديات وردة الربيع ارجو ان يكون المنتدى اعجبك

واتمنا ان تستمتعوا معنا

واتمنا تسجيلكم

تحياتى الحاره لكم
وردة الربيع
مرحبا بكم فى منتديات وردة الربيع ارجو ان يكون المنتدى اعجبك

واتمنا ان تستمتعوا معنا

واتمنا تسجيلكم

تحياتى الحاره لكم
وردة الربيع
هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.



 
الرئيسيةالبوابةأحدث الصورالتسجيلدخول

 

 كيف نصنع أنواع من المربى البيتي ( المعجون)

اذهب الى الأسفل 
كاتب الموضوعرسالة
اميرة الورد
الادارة
الادارة
اميرة الورد


عدد المساهمات : 211
تاريخ التسجيل : 23/05/2009
العمر : 31
الموقع : https://saras9091.yoo7.com

كيف نصنع أنواع من المربى البيتي ( المعجون) Empty
مُساهمةموضوع: كيف نصنع أنواع من المربى البيتي ( المعجون)   كيف نصنع أنواع من المربى البيتي ( المعجون) Icon_minitimeالإثنين يونيو 01, 2009 2:57 am



بسم الله الرحمن الرحيم


اليوم جايبه ليكم كيفية صنع المربى في البيت


و هى فرصة لعملها خاااصة للاطفال اخذها لمجة او فطور صباح



قبل ما نبدا في عمل المربيات فيه كم نصيحة لازم تعرفيهاعلشان تظبط المربى وتطلع حلوة...



السكر والفواكه


لازم يكون السكر اللي بالمربى نقي خالي من شوائب، و كمان الفواكه تكون طازجة.


إناء الطهي


حاولي إنك تستعملي إناء مستدير سميك من الجوانب.
للتقليب :بلاش تستعملي معلقة معدنية للتقليب وحاولي إنك تستبدليها بمعلقة خشب.


على نار هادية


لازم تذوبي السكر على نار هادئة وتحاولي إنه يدوب على الآخر ..



لابد من اضافة عصير الليمون إليه علشان المربى .. علشان لايكون السكر بالمربى زائد .
أول بأول
احرصي وإنت بتقلبي المربى إنك تشيلي الريم أول بأول وده علشان المربى يكون لونها رايق وصافي.


البرطمان:


بالنسبة للبرطمان اللي هتعبي فيه المربى لازم يكون نظييف وجاف تماما من
المياه هو والملعقة اللي هتستخدميها علشان المربى لا تخرب وتعفن.


أحكمي الغلق :


زي ما بيكتبوا على علب المربات لازم تملي البرطمان على الآخر علشان لا يكون فيه حيز يسمح بدخول الهواء، لازم تقفلي الغطاء تمام .


اختبار نضج المربى :


علشان تعرفي إذا كانت المربى استوت ولا لأ؟ فيه حاجة ممكن تعمليها وهي إنك
تاخدي معلقة من المربى وتحطيها على طبق جاف وتسيبيها شوية لغاية ما تبرد.
وبعد كده تشوفي إذا كانت سميكة ولا لأ.


في التلاجة


بعد ما تبرد المربى عبيها في البرطمان زي ما اتفقنا واحتفظي بيها في الثلاجة.
بس تعالي نشوف طرق عمل أنواع مختلفة من المربى 0


اولا:


مربى التين


كيف نصنع أنواع من المربى البيتي ( المعجون) Cf9a78c139





* المقادير *
كيلو تين
كيلو سكر
عصير ليمونه
ربع معلقة صغيرة مسحوق قرنفل



* الطريقة *


1- أحضري التين واغسليه وقطعيه إلى قطع صغيرة وحطيه في طبق صيني على هيئة طبقات وبين كل طبقة وطبقة ضعي سكر.



2- اتركيه فترة تتراوح من 2 إلى 3 ساعات لغاية ما يخرج كمية المياه اللي موجودة فيه.
3- بعد كده حطيه على نار هادئة مع التقليب لغاية ما تلاقي السكر اللي فيه ذاب خالص.
4- بعد كده ضيفي إليه عصير الليمون وسيبيه على النار لغاية ما يتعقد مع
إضافة القرنفل المطحون إليه. وزي ما اتفقنا إنك تشيلي الريم أولا بأول.


5- لما تلاقي المربى استوت شيليها من على النار وسيبيها لغاية ما تبرد وبعد كده عبيها في البرطمانات ودخليها التلاجة.




ثانيا


مربى الجزر:


كيف نصنع أنواع من المربى البيتي ( المعجون) 55b980fd40




المقادير




نصف ملعقة شاى من القرفه الناعمه أو القرنفل حسب المزاج
عصير ليمونه











2 كيلو جزر
2 كيلو سكر


الطريقه
يقشر الجزر ( ويفضل غسيله جيدا بدون تقشير للاحتفاظ بفوائد القشرة )
يقطع حلقات صغيره
يسلق فى ماء يكفى لتغطيته
ينشل من الماء
يضاف للماء ناتج السلق السكر ويترك على النار
يختبر كل فتره باسقاط نقطة من الملعقة حتى نجد النقطة بها مطاطية خفيفه
يضاف عصير الليمونه للمحلول ويترك على النار 5 دقايق
يضاف الجزر المسلوق والقرفه أو القرنفل للمحلول على النار 15 دقيقه
يعبأ فى برطمانات جافة وهو ساخن للتعقيم
يغطى بعد ان يبرد ويوضع فى مكان جاف او بالثلاجه











ثالثا:

مربى المشمش

كيف نصنع أنواع من المربى البيتي ( المعجون) 181e2cc87e









المقادير‏:
1‏ كيلو مشمش‏,1‏ كيلو سكر سنترفيش‏,‏ عصير ليمونة
الطريقة‏:
*‏ ينزع النوي من المشمش‏.‏
‏*‏ يقطع المشمش بالسكين قطعا صغيرة‏.‏
‏*‏ في طبق صيني او بلوري يوضع المشمش في طبقات متبادلة مع السكر ويترك المقدار‏6‏ ـ‏8‏ ساعات حتي ويخرج المشمش ماءه
‏*‏ في إناء عميق يرفع المشمش فوق نار هادئة مع التقليب من حين لآخر حتي يذوب السكر تماما‏.‏
‏*‏ يضاف عصير الليمون ويترك المقدار علي النار هادئة حتي تعقد المربي‏.‏ ويرفع الريم‏.‏
‏*‏ ترفع المربي من فوق النار وتترك حتي تبرد تماما ثم تعبأ في برطمانات معقمة
‏*‏ تحفظ داخل الثلاجة او في مكان جاف متجدد الهواء‏


رابعا:

مربى السفرجل


كيف نصنع أنواع من المربى البيتي ( المعجون) 3b9d96dbfb







المقادير

: سفرجل طازج
سكر لكل كوب سفرجل كوب سكر
عصير ليمون

الطريقة
يغسل السفرجل و يقطع شرلئح هلالية رفيعة مع الانتباه لنزع البذور
توضع الشرائح في طنجرة و يضاف ماء كافي لغمرها
توضع على النار حتى تذبل حوالي 20 - 30 دقيقة
يقاس السفرجل و العصير في كوب
يضاف لكل كوب سفرجل مع عصيره 1 كوب سكر
تعاد الطنجرة الى النار و تترك على نار هادية الى ان تغلى
يضاف ملعقة طعامعصير ليمون و تترك الى ان تتكاثف وتنضج و يتاكد من ذلك
بوضع قليل منه على صحن جاف ومسطح نميل الصحن قليلا فاذا حافظ على قوامه
جامدا يكون جاهزا
تكشط الرغوة كلما ظهرت
يسكب بعد ان يبرد في مرطبانات زجاجية جافة وتغطى باحكام و تحفظ في مكان جاف


خامسا:

مربى الخوخ بالتوابل

كيف نصنع أنواع من المربى البيتي ( المعجون) 3d0739f78a






المقادير:
8 أكواب من الخوخ المقطع والمقشر
4 أكواب سكر
1 ملعقة صغيرة قرفة
1/4 ملعقة صغيرة قرنفل

* الطريقة:
- ترفع جميع المكونات من الخوخ والسكر والقرفة والقرنفل فوق النارمع التقليب المستمر حتى تمام الغليان.
- تخفض درجة حراة الموقد مع التقليب المستر لما يقرب من الساعتين حتى يغلظ قوام المربى.
- يتم التخلص من الرغاوى التى تكونت على السطح بواسطة ملعقة معدنية.
- ترفع المربى من فوق النار حتى تهدأ، ثم تعبأ فى برطمانات نظيفة وجافة مع إحكام غلقها.
- توضع البرطمانات فى حمام بخار مائى.
- تحفظ فى الثلاجة حتى تناولها.




الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
https://saras9091.yoo7.com
اميرة الورد
الادارة
الادارة
اميرة الورد


عدد المساهمات : 211
تاريخ التسجيل : 23/05/2009
العمر : 31
الموقع : https://saras9091.yoo7.com

كيف نصنع أنواع من المربى البيتي ( المعجون) Empty
مُساهمةموضوع: رد: كيف نصنع أنواع من المربى البيتي ( المعجون)   كيف نصنع أنواع من المربى البيتي ( المعجون) Icon_minitimeالإثنين يونيو 01, 2009 3:17 am

سادسا:

مربى الفراوله

كيف نصنع أنواع من المربى البيتي ( المعجون) 29d68ab839


المقادير:
كوبان فراولة

ملعقتان صغيرتان عصير ليمون

1/2 1 كوب عسل

عبوة من مسحوق البكتين (مادة توجد فى الثمار وخاصة فى التفاح، تتحلل فى المياه المغلية ثم تشكل عند التبخر مادة هلامية)



* الطريقة:

- تخلط الفراولة وعصير الليمون والبكتين فى إناء من الأستنلس أستيل.

- يرفع الإناء فوق النار حتى تمام الغليان، ثم يضاف العسل.

- يترك الخليط للغليان مرة أخرى بعد إضافة العسل مع التقليب من 10- 12 دقيقة.

- ترفع المربى من على النار بعد أن يصبح قوامها مثل الشراب الغليظ ثم تترك لتهدأ وتبرد.

- تعبأ فى برطمان محكم الغلق وتوضع فى الثلاجة.




سابعا:

مربى التفاح



كيف نصنع أنواع من المربى البيتي ( المعجون) 74d26cfb50


المقادير:
2 كيلو تفاح مقشر ومقطع إلى اجزاء صغيرة
6 أكواب سكر
1 ملعقة صغيرة قرفة
1/2 ملعقة صغيرة فلفل حلو
1/2 ملعقة صغيرة جوزة الطيب
1/4 ملعقة صغيرة قرنفل
1 كوب عصير تفاح

* الطريقة:
- فى إناء كبير الحجم تخلط جميع المكونات من التفاح والسكر والقرفة والفلفل الحلو وجوزة الطيب والقرنفل وعصير التفاح.
- يرفع الإناء فوق نار متوسطة الحرارة حتى تمام الغليان.
- مع التقليب المستمر للخليط، ترفع درجة حرارة الموقد حتى يتحول الخليط إلى القوام الجيلاتينى.

- يرفع الخليط من على النار ويتم التخلص من الرغاوى التى تكونت على السطح.
- تترك المربى لتهدأ قليلاً ثم تعبأ فى برطمانات جافة ونظيفة مع إحكام غلقها.
- توضع البرطمانات فى حمام بخار مائى وتحفظ فى الثلاجة حتى حين تناولها.


ثامنا:

مربى الجوافه

كيف نصنع أنواع من المربى البيتي ( المعجون) 9acdd95ab4




** المقادير **

كيلو جوافة.. كيلو سكر سنترفيش حوالي (3 أكواب كبيرة)
ربع كوب مياه.
2معلقة كبيرة عصير ليمون.

**الطريقة **

1. اغسلي الجوافة وقطعيها شرائح.
2. بعد كده حطيها على النار هادئة لغاية ما تلاقي إنها بدأت تلين، شيليها من على النار وسيبيها لغاية ما تبرد.

3. وعلشان تتخلصي من البذور اللي في الجوافة صفي الجوافة في مصفاة بس خلي بالك إن المصفاة تكون ذات ثقوب ضيقة.

4. ضيفي السكر إلى ماء السلق والجوافة وحطيها على النار هادئة مع التقليب المستمر لغاية ما يذوب السكر.

5. ضيفي إليها عصير الليمون مع استمرار التقليب لمدة 5 دقائق ونزع الريم اللي بيتكون أولا باول.

6. لما تلاقيها استوت شيلها من على النار وسيبيها لغاية ما تبرد وحطيها في البرطمان الليإنت مجهزاه زي مااتفقنا واحفظيها في الثلاجة.



تاسعا:


مربى القرع العسلي



كيف نصنع أنواع من المربى البيتي ( المعجون) Bb308600f8




المقادير:
1) كيلو قرع عسلي.
2) كيلو سكر.
3) ثلاثة ارباع كوب عصير برتقال.
4) عصير ليمونة واحدة.



ثانيا: طريقة العمل:
1) يقطع القرع العسلي إلى قطع مربعة صغيرة.
2) نضيف عصير البرتقال والسكر وعصير الليمون إلى القرع العسلي المقطع، ونضعهم على نار هادئة حتى يصبح جاهزا للحفظ في البرطمانات.
3) نعقم البرطمانات.
4) نضع مربى القرع العسلي في البرطمانات ونقفلها بإحكام.


عاشرا:


مربى الموز


كيف نصنع أنواع من المربى البيتي ( المعجون) D440bea7fe


المقادير:
4 أكواب موز مهروس
1/3 كوب عصير ليمون
ملعقتان صغيرتان سكر بنى
1/4 ملعقة صغيرة جوزة الطيب مطحون


* الطريقة:
- تخلط جميع المكونات الموز وعصير الليمون والسكر وجوزة الطيب وتخفق فى الخلاط الكهربائى حتى تمام الامتزاج.
- ترفع المكونات فى إناء فوق النار حتى تمام الغليان.
- تخفض درجة حرارة الموقد حتى يصبح الخليط سميكاً.
- من الممكن أن تقدم المربى وهى ساخنة فوق كيك أو تعبأ فى برطمانات للاستخدام المألوف.


وبالهنا والعافيه



الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
https://saras9091.yoo7.com
 
كيف نصنع أنواع من المربى البيتي ( المعجون)
الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
وردة الربيع :: ۩۞۩ قسم سيتدتى ۩۞۩ :: @ اطباق عالم حواء @-
انتقل الى: